Thursday, December 1, 2011

Maafkan umi sayang.......

Assalamualaikum.....

Hari ni dah masuk hari ke4 kot aku berkurung dirumah bersama anak-anak tanpa pergi mana-mana..cuma turun bawah beli makan jek sebab kadang malas masak....so selama 4 hari ni jugakla abang n adik tengok muka umi ja...mesti depa bosan tapi nak buat cmana kan...entry ni sebenarnya nak meluahkan perasaanku tentang budak sorang ni la...yang banyak membuat onar di dalam rumahku..hish onar ka???maksudku membuat kacaula..bukan kacau apa pun...kacau adik dia bagi nangis...kacau aku bagi aku marah...

Hari ini yang paling banyak dia buat onar...onar lagi...ok kot...bangun pagi je mintak coklat...bukan nak minta susu...erm disebabkan stok coklat dah abeh jenuh jugakla aku bertikam lidah dengannya dan akhirnya aku pujuk bagi kurma padanya...ok dia terima...sebab tu salah satu fevret dia....

Tiba time mandi...okla bagi dia mandi sambil dia nyanyi2 lagu pe ntah aku pun xpaham...time nak pakai baju dia ternampak baju renang dia terus ambil n nak pakai baju tu...

awish---umi jom p nangg....jom p nangg..
umi---mana boleh sapa nak jaga adik...petang nanti baba balik awish ajak baba g nang k..
awish---nak p nang....nak p nang....(sambil menunjukkan bajunya minta dipakai)
---adik sedang tidur merengek-merengek dah minta diangkat---
umi----mula naik hanggin...kalau anak orang mau aku lempang dah...

Akhirnya awish berjaya jugak pakai baju nang tu setelah mengamuk sakan dengan umi...dan aku bawak turun dia n adik beli kuih dan orang pun usyar pelik je kat dia...haha

Masa breakfast awish lagi buat perangai....dia masukkan kuih karipap dalam ayaq milo aku....huaaaaaa...ini buatkan umi dah nak tukar jadi HIJAUU....so apa lagi tangan aku pun hinggap di pehanya...nyeettt(cubitla apa lagi)...awish melalak....macam kena pukul dengan batang paip lak...aku biaq ja...nakai sangat...

Time adik mandi....dah letak ayaq dalam besen pegi masuk bilik jap ambil towel adik...hampa tau apa aku nampak dalam toilet...awish sedang duduk bersila dalam besen sambil sengeh kat aku...."awish nak mandila umi"...apa lagi aku tarik dia n nyeett lagi....nangehh lagik sambil beletiaq apa ntah...aku wat derk je...geram aku penat2 tahan ayaq panas tu...dia sedap ja mai bekubang...dah kena tahan lain...hukhuk...

Dah siap-siap adik....awish pun main-main dengan adik....tapi time adik nak main car awish dia mula TOLAK adik sampai terlentang..adik melalak...awish pun kena nyeeet lagi dengan umi....haha...padan muka buat adik lagi....

NOW...awish dan adik sedang lena...sangat nyenyak...aku merenung awish yang sangat nyenyak....aduh tiba-tiba tersentuh dan terasa sangat bersalah kepadanya kerana hari ni saja dah 3 kali aku nyeeet dia....MAAFKAN UMI SAYANG....aku faham dia sebenarnya mahukan perhatian mungkin kerana aku sering melayan adiknya lebih darinya...erm umi akan cuba melayan kedua-dua anak umi dengan baik...insyallah...semoga ALLAH memberikan kekuatan dan ketabahan kepadaku....amin

ni time aku kemas rumah...dia pun kemas jugak(lupa lak nak cite) 
hari ni genap darwish 2y 7m

4 comments:

nurhasliza said...

sabar na...peel budak baru nk besar...aku lak nnt xtau cmna..hehehe

NoRr said...

xtahan dia boh karipap dlm ayaq melo tu...sabaq ja...caiyokkk supermom!

m y n a m e i s l o n a said...

babe...mmg mcm tu la...ank kak ema danial tu buat perangai giler2 lps dpt adek...de je...akk aku bukan hijau dah pink coklat sume dh jad...myb sbb dia terasa kot asik layan adek je..huhuhu...

aNNa IrwaRNiTa said...

tu la mak aku pun ckp mmg kalau dpt adek mcm ni la gayanya...erm..penatla aku...

psst...beb...finally dpt jugak blog ko..huh pandai ko simpan ek...